vineri, 3 mai 2024
15.9 C
Lugoj

Pastrati distanta si purtati masca! O alta localitate din zona Fagetului, la un pas de carantinare

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

In cadrul intalnirii la primul punct de pe ordinea de zi a fost prezentata, de catre DSP Timis, evolutia situatiei epidemiologice la nivelul UAT Faget si a satelor apartinatoare: Temeresti, Bichigi, Colonia Mica, de la momentul ridicarii carantinei zonale pana în prezent. A reiesit faptul ca numarul de infectari a scazut sub 3 la mia de locuitori (2,91). Totodata, Directia de Sanatate Publica nu a recomandat renuntarea la masurile suplimentare de protectie (care s-au luat în precedenta sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta), dar nici nu a solicitat luarea altor masuri suplimentare, a anuntat Prefectura Timis.

La urmatorul punct de pe ordinea de zi a fost prezentata situatia infectarilor cu coronavirus la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale Jebel, Margina si Satchinez, unde Comitetul National de Conducere si Coordonare a Interventiei a solicitat DSP Timis sa faca o analiza privind eventuala carantinare zonala, avand în vedere cresterea numarului de infectari. Directia de Sanatate Publica a analizat situatia epidemiologica de la nivelul celor trei UAT si a ajuns la concluzia ca, pana la acesta ora, nu se impune carantinarea zonala, nefiind îndeplinite toate criteriile. Situatia celor trei unitati administrativ teritoriale ramane în supraveghere.

Totodata, Directia de Sanatate Publica a prezentat situatia paturilor din spitalele destinate COVID din Timis, reiesind faptul ca mai sunt foarte putine locuri libere. În ceea ce priveste paturile ATI, situatia este aproape de limita. S-a pus în discutie identificarea unor noi unitati spitalicesti care sa poata prelua persoanele infectate cu COVID.

La urmatorul punct de pe ordinea de zi s-a pus în discutie situatia unitatilor administrativ- teritoriale unde se organizeaza evenimente cu ocazia zilei de 15 august, praznicul Adormirii Maicii Domnului. În cursul acestei saptamani, Institutia Prefectului a transmis adrese catre UAT-uri un set de recomandari ale Directiei de Sanatate Publica pentru cazurile în care se organizeaza astfel de evenimente publice. Totodata, Institutia Prefectului a solicitat o informare legat de organizarea unor evenimente.

Totodata, conducerea IPJ Timis a anuntat ca structurile MAI sunt pregatite sa asigure toate masurile de paza si protectie si sa verifice respectarea tuturor limitarilor din starea de alerta pe tot cuprinsul judetului unde se vor organiza evenimente publice sau religioase.

Prefectul Liliana Onet face un nou apel la locuitorii judetului Timis sa respecte regulile de distanțare sociala, inclusiv în cadrul în cadrul întâlnirilor/evenimentelor private sau familiale, respectiv cu cunostiintele apropiate, sa limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsa.

Totodata, a solicitat populatiei sa evite zonele aglomerate unde exista riscul contactului direct și interacțiunea cu un numar mare de persoane, de tipul adunarilor publice, zonelor de trafic intens, zone de recreere, locuri de joaca.

Deasemenea, prefectul Liliana Onet a cerut populatiei, – dar si personalului firmelor private si institutiilor publice – sa respecte cu strictețe regulile de igiena personala si sa poarte masca de protectie în spatiile închise, dar si aer liber, în locurile aglomerate, astfel încât nasul și gura sa fie acoperite.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Să fie lumină! Bucurie și speranță în prag de sărbători

Centrul de Zi pentru copii „Sf. Nicolae” din Lugoj,...

Noutate pe piața muncii. Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice,...