luni, 13 mai 2024
12.9 C
Lugoj
spot_img

(VIDEO) Transportau noua sute de cartuse de tigarete. Doua persoane care alimentau piata de tigari de contrabanda din Lugoj, retinute in judetul vecin

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Toate tigarete sunt susceptibile a fi provenite din contrabanda. 2 persoane, banuite de trafic de tigarete, au fost retinute. Oamenii legii sustin ca transportul avea ca destinatie finala o localitate din judetul Timis, iar o parte din marfa urma sa fie distribuita si pe piata neagra din Lugoj.

„Din cercetari a reiesit ca cele 2 persoane ar fi membre ale unor grupari infractionale organizate, specializate în traficul cu tigarete, grupari care, începand din 2020, ar fi actionat în judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Mehedinti si Dolj. Pentru destructurarea gruparilor infractionale, în cursul anilor 2020-2021, politistii si procurorii au pus în executare 37 de perchezitii domiciliare, fiind realizate 8 actiuni de prindere, în flagrant delict, în urma carora 37 de persoane au fost conduse la cercetari, 21 dintre acestea fiind retinute, arestate preventiv sau puse sub control judiciar. De asemenea, în cursul lunii septembrie 2021, alte 5 persoane au fost depistate, în flagrant delict, în timp ce transportau peste 843.500 de tigarete nefiscalizate.

Pana în prezent, în cadrul operatiunilor desfasurate, au fost confiscate peste 2.000.000 de tigarete, susceptibile a fi provenite din contrabanda, estimate la peste 1.400.000 de lei.”, au anuntat anchetatorii.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si contrabanda cu tigarete.

Activitatile au beneficiat de suportul tehnic al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana si de sprijinul Biroului de Analiza a Informatiilor din cadrul I.P.J. Caras-Severin.

La actiuni au participat politisti ai brigazilor si serviciilor de combatere a criminalitatii organizate Timisoara, Craiova, Mehedinti si Arad, ai inspectoratelor de politie judetene Caras-Severin si Timis, jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judetene Caras-Severin, Dolj si Mehedinti si ai Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, angajati ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Regionala Vamala Timisoara si Biroul Vamal de Interior Caras-Severin.

{youtube}GRSLkCgl-oQ{/youtube}

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII