duminică, 5 mai 2024
15.9 C
Lugoj

Facturile sunt o povara pentru tine? Statul iti ofera o finantare de 15.000 de euro ca sa iti faci casa eficienta din punct de vedere energetic

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Programul este în premiera în lista programelor finantate de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) si se adreseaza proprietarilor de case deja construite din Romania. Acestia pot beneficia de o prima energetica de maximum 15.000 de euro prin care sa-si faca investitii pentru eficientizarea energetica a propriei locuinte. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor finanteaza prin AFM 60% din costul unor astfel de lucrari, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Bugetul programului Casa Eficienta Energetic este de 100 de milioane de euro si poate acoperi necesarul pentru 9.000 de case din Romania.

Cei care aplica la programul Casa Eficienta Energetic pot opta pentru sisteme de termoizolatie, centrale în condensatie, eficiente energetic, ferestre izolante, panouri solare, sisteme de ventilatie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de miscare, robineti si conducte noi si alte echipamente care îmbunatatesc eficienta energetica a casei. Programul Casa Eficienta Energetic va demara cel mai probabil luna viitoare.

Cei interesati de Casa Eficienta Energetic vor putea depune online cererea pentru prima energetica însotita de un certificat de performanta energetica initial si un audit energetic al casei unde vor sa faca lucrarea. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un numar unic de înregistrare. Asta înseamna ca au la dispozitie 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investitiei. Dupa aprobarea dosarului, lucrarile pot începe si se pot derula într-o perioada de maximum 18 luni.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII